2 Luxe slaapkamers

In een luxe B&B genieten van een heerlijk ontbijt in een stijlvolle kamer, met een fijn bed, daar heb je toch zin in? Tegenwoordig kiezen mensen vaker voor een B&B dan voor een hotel. Vooral als het comfort goed is, met fijne bedden en een heerlijke douche.

In deze B&B heb je te maken met een zeer lieve en gastvrije gastvrouw. Dat geeft een extra persoonlijke touch. En vlakbij de zeegenieten van het zeezicht (kamer Zeegroen) geeft nog weer wat extra’s. Je wandelt ook zo de duinen in.

Ik vond het heel leuk om met Wies deze kamers mooi in te richten. Natuurlijk met kleur en mijn favoriete sfeermaker: behang!

Styling22-interieuradvies-kleuradvies-B&B-beddengoed-behang-Zandvoort-328

Kamer Zeegroen

Aan de achterzijde van de B&B ligt kamer Zeegroen. Dit is de ruimste kamer, en deze kamer heeft een balkon èn ook nog zeezicht. Oorspronkelijk had de vorige bewoner er pensionkamers gemaakt en die waren wit, met knalgele accenten en terracotta (jaren ’90) badkamertegels. Je begrijpt dat we hier iets anders van wilden maken. Ik zal hier nog een blog over schrijven. Want het was een hele verbouwing. En als je het leuk vindt, kun je dan de voorfoto’s zien en het hele proces lezen.

De B&B kamer Zeegroen heeft een fantastisch behang, vind ik. Je hebt wel een beetje lef nodig om dit te kiezen in je eigen slaapkamer. Ook Wies vond het spannend, maar ze durfde het toch wel aan, het is ook wel heel mooi om in een B&B iets bijzonders te hebben. Vanuit het behang zijn we verder gaan kijken. De badkamer moest al snel besloten worden, dus dat was de eerstvolgende stap.

Badkamer met groen en goud

In de badkamerzaak kwamen we aan met de plattegrond, veel enthousiaste plannen en een stuk behang! We wilden qua kleur aansluiten bij het behang, omdat de badkamer dan een mooi geheel kan vormen met de kamer. Het werden donkergroene, smalle tegeltjes, die we vertikaal getegeld wilden hebben. Voor een chique touch, kozen we voor matgouden garnituur voor de douche en de wastafel. Grote witte, matte tegels op een douchemuurtje en verder gewoon matte krijtverf van Painting the Past op de andere wanden. (kleur Plaster) Op de vloer kozen we voor moderne variant van Terrazzo.

Bedden en overige accessoires

Goede nachtrust is heel belangrijk, juist ook als je een paar nachtjes in een B&B wilt gaan slapen. Door mijn herniaproblemen, kan ik eigenlijk nooit ergens goed slapen. Ik gaf aan dat de hotelbedden (in in B&B’s en vakantiehuisjes) waar ik in geslapen heb, ook in hele luxe accomodaties, vaak te hard lagen. Wies besloot toen om in iedere kamer een stevig en een iets zachter matras neer te leggen. Wat een luxe dus, voor de gasten.

In een B&B kamer heb je speciale items nodig. Hier moesten we denken aan: een zitje voor het ontbijt, een rek om je koffer op te zetten (om handig uit te pakken), een koffie/ thee corner met minikoelkastje, genoeg kledinghangers en andere handige haakjes. Uiteraard alles in stijl.

Extra tip: Verf je airco in de kleur van je muur. Hier hebben we gewoon de goede muurverf van Painting the Past voor gebruikt. (kleur Lime White)

Sketchup-doodle4
Styling22-interieuradvies-B&B-Zandvoort-behang-bedden-328
Styling22-interieuradvies-B&B-ontbijthoek-badkamer-Zandvoort-328
Styling22-interieuradvies-B&B-Zandvoort-koffiehoek-groen-328
Styling22-interieuradvies-badkamer-B&B-wastafel-gouden-kraan-Zandvoort-328
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-B&B-badkamer-gouden-douche-Zandvoort-328
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-B&B-Zandvoort-groene-tegels-gouden-kraan-328

Kamer Zeeblauw

De B&B heeft nog een mooie kamer met een luxe badkamer. Deze kamer is iets kleiner en heeft geen balkon. Maar ach, je staat binnen 6 minuten lopen op het strand of in de duinen!  Deze kamer straalt veel rust uit , een beetje skandinavisch. Het behang heeft mooie blauw-grijze tinten. En ook hier was het behang het uitgangspunt voor een mooi kleurenpalet.

Wil je ook behang? Kies dan eerst dat uit. Je behang is dan het uitgangspunt voor de rest van de kleuren. Hier hebben we op een muur gekozen voor een blauwe kleur en de rest van de muren zijn grijs.

Tip: Naast het meeverven van de airco in kleur, is het ook erg mooi om de deuren mee te schilderen. Je ziet dat er dan veel meer rust ontstaat, omdat ze nu wegvallen in de muur.

Badkamer met houtlook en koper

 In deze badkamer wilde Wies graag iets van warmte toevoegen in de vorm van houtlook tegels. Deze hebben we gecombineerd met dezelfde grote matte witte tegels als in de kamer Zeegroen. De badkamer heeft koperkleurige kranen en een luxe regendouche. Ook in een kleinere badkamer kun je een luxe sfeer creëren!

 

Styling22-interieuradvies-B&B-at-Ease-slaapkamer-blauw-behang-Zandvoort-kamer-zeeblauw-328
Styling22-interieuradvies-B&B-at-Ease-koffiehoekje-koelkastje-airco-behang-Zandvoort-kamer-zeeblauw 328
Styling22-interieuradvies-B&B-at-Ease-ontbijthoekje-tv-Zandvoort-kamer-zeeblauw 328
Styling22-kleuradvies-B&B-at-Ease-badkamer-koper-blauw-behang-Zandvoort-kamer-zeeblauw 328
Styling22-kleuradvies-B&B-at-Ease-badkamer-koper-blauw-behang-Zandvoort-kamer-zeeblauw 328
Styling22-kleuradvies-B&B-at-Ease-badkamer-houtlook-tegels-koper-Zandvoort-kamer-zeeblauw 328

Bekijk mijn andere projecten!

What they say!

Het leek een onmogelijke klus: een complete verbouwing van 2 pensionkamers met witte muren en knalgele accenten en terracotta jaren ’90 badkamers. Het moesten 2 sfeervolle en moderne Bed & Breakfast kamers worden.

Met hulp en advies van Mandy is het resultaat prachtig geworden. Mandy liet mij met de keuze van het behang in kamer “Zeegroen” buiten mijn comfort zone stappen, samen met het kleuradvies voor de rest van de ruimte is het geheel spannend geworden en mooi in balans.

Ook het samen shoppen voor de badkamers, de bedden en de inrichting van de kamers was een feestje. Mandy heeft oog voor detail voor mooie materialen en ziet het gehele plaatje. Tot slot heeft is zij ook nog prachtige foto’s gemaakt van het eindresultaat, deze zijn te bewonderen op mijn website www.bedandbreakfast-at-ease.nl 

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

5 + 12 =