Schuifdeuren voor extra ruimte

Er zat al veel ruimte in dit, ooit verbouwde huis. Maar de bewoners twijfelden over schuifdeuren. Zou het dan niet kleiner voelen? En waar plaats je zo’n wand met schuifdeuren? Bij de keuken, bij de woonkamer? Met glas? Of met muurtjes?

Door een afscheiding te maken bij het “tussenstuk” creëerden we een extra zithoekje gezellig bij de haard en het zitgedeelte bij de tv is nu een gezellige aparte ruimte geworden.

 

Styling22-interieuradvies-woonkamer-schuifdeuren-rookglas-goudkleurige-bloempot-interieurstylist-Nijmegen-305

Rookglas in de moderne schuifdeuren

 

Het materiaal dat je toepast voor je nieuwe schuifdeuren (of andere objecten in huis), bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Hier wilden de bewoners heel graag een moderne uitstraling, strakke belijningen. Door het rookglas krijg je, wanneer ze open staan, natuurlijk een dubbele laag rookglas, waardoor het wat donkerder oogt. Je ziet wel wat er aan de andere kant van de wand is, maar je hebt toch wel duidelijk een gevoel van afscheiding.

Ruimte creëren

Veel mensen vinden het een gek idee dat je juist ruimte maakt, door een wand met schuifdeuren in de kamer toe te voegen. In geval van glas is het nog voor veel mensen wel duidelijk dat de ruimte die het optisch inneemt, vrij weinig is; je kijkt er immers gewoon doorheen en dus lijkt het huis niet kleiner. Maar ook met dichte zijwandjes, of zelfs kastenwanden, denk aan de kamer-en -suite kasten uit de jaren ’20 en ’30 uit de vorige eeuw, creëer je ruimte!

Het is namelijk zo, dat je door de wand wat spanning aan de ruimte geeft. Je ziet niet alles in een oogopslag, het maakt nieuwsgierig naar wat er aan de andere kant gebeurt. Vooral met dichte wanden, kasten of de rookglas panelen. Aan beide kanten kun je iets neerzetten, ophangen of een leuk extra zithoekje creëren. Dat geeft extra functies aan een ruimte.

Men vergeet vaak dat dat echt superhandig is, die extra ruimte om soms ook even iets achter weg te zetten;-) En dan heb ik het nog niet over de extra bergruimte die je kunt krijgen door een wandje te plaatsen. Normaal zou je bijvoorbeeld geen speelgoedmand in het midden van je kamer zetten, maar door de wand met schuifdeuren (of taatsdeuren), kun je dat wel doen.

 

Opgroeiende kinderen, denk aan de toekomst

Toen ik advies ging geven bij dit gezin, waren ze in blijde verwachting van hun eerste kind. Ze wilden graag dat het huis helemaal naar hun zin werd gemaakt. Ze dachten daarbij niet alleen aan kleuren en nieuwe meubels, maar dus ook aan de ruimtes anders indelen. De schuifdeuren zouden daarbij heel fijn zijn om bepaalde ruimtes te kunnen afsluiten.

Natuurlijk heb je bij een baby en jonge peuters en kleuters nog dat ze heel graag bij je in de buurt willen zijn. Dus dan zijn die schuifdeuren misschien alleen heel prettig om een bepaalde ruimte juist af te sluiten voor de grijpgrage handjes van een peuter op ontdekkingstocht;-)

Maar kinderen worden groot… en nemen op een gegeven moment je huis een beetje over: met speelgoed , speelkleed, spelletjeskasten, gamespullen, just dance ruimte, etc.  En dan heb ik het nog niet over chillen met vrienden, tv hard zetten, etc.

Geloof me: op zulke momenten ben je helemaal blij met de schuifdeuren, of taatsdeuren, die even dicht kunnen. 

En, wanneer de kids dan weer ouder zijn, en minder aanwezig omdat ze bijvoorbeeld veel boven zitten, dan kun je een ruimte die je afgescheiden hebt door schuifdeuren, handig gebruiken als extra werkplek. Dan hoef je zelf niet meer ergens op zolder te zitten;-)

Ben je nieuwsgierig naar de oude situatie?

Kijk dan eens op mijn Before & after pagina. Laat je verrassen en inspireren.

 

 

Sketchup-doodle4

Ik heb nu ook zin om te beginnen…

Sketchup-doodle4
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-woonkamer-schuifdeuren-rookglas-rond-kleed-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-doorkijkje-blauw-schuifdeuren-petrol-interieurstylist-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-woonkamer-blauw_groen-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-haard-petrol-accessoires-kast-interieurstylist-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-eethoek--lamp-interieurstylist-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-doorkijkje-rookglas-schuifdeuren-petrol-interieurstylist-Nijmegen-305
Styling22-kleuradvies-woonkamer-blauw_groen-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-woonkamer-schuifdeuren-rookglas-box-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-woonkamer-schuifdeuren-rond-kleed-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-eethoek-schuifdeuren-rookglas-petrol-interieurstylist-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-eethoej-eettafel-lamp-interieurstylist-Nijmegen 305
Styling22-interieuradvies-kleuradvies-woonkamer-blauw_groen-geel-kunst-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-doorkijkje-schuifdeuren-petrol-interieurstylist-Nijmegen-305
Styling22-interieuradvies-eethoek-kleuradvies-eethoek-stoelen-lamp-interieurstylist-Nijmegen 305
After-305-kleur-woonkamer-met-schuifdeuren-glas-interieurstylist-Nijmegen

What they say!

Mandy heeft ons heel erg geholpen om onze woonkamer om te toveren in een gezellige sfeervolle ruimte. Ze heeft ons erg goed geholpen met het kleuradvies en ze is ook mee geweest naar een inkoopcentrum om meubels, een tapijt en een mooie lamp uit te kiezen. Hierdoor is er nu eenheid in huis.
Aanvankelijk hadden we gedacht voor het meest uitgebreide pakket te gaan maar gaandeweg het proces zijn we zelf ook verder gegaan met e.e.a waardoor we uiteindelijk een kleiner pakket hebben afgenomen. Dit was ook geen enkel probleem, dit kon in goed overleg.
Ze is laagdrempelig benaderbaar en is ook een paar keer nog bij ons thuis geweest voor advies/dingen te bekijken.
Wij zijn tevreden!
I.C. Nijmegen

[instagram-feed feed=1]

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

Contact

Spreek ik je snel?

    * Ik sla jouw informatie op, zodat ik een passende reactie terug kan sturen. Bekijk voor meer informatie over de bewaartermijn en specifieke doelen hiervan in de privacyverklaring.