Donker blauwe muur; heel sfeervol!

Donkere muur in huis kan best spannend lijken, maar zoals je hier kunt zien, maakt het het huis juist heel sfeervol.

Een donkere muur in huis kan in diepe blauw, groen, terra of grijstint. Die zie je nu best vaker, kijk maar op Pinterest. Het is echt minder eng dan je denkt. 

Durf gewoon, het kost je een beetje verf en een paar uurtjes om je huis een geheel nieuwe look te geven. 

Hier hebben we de donker blauwe muur gecombineerd met de tegeltjes achter de kachel. Prachtig toch?

Styling22-interieuradvies-woonkamer-stoel-Geldermalsen

Donkere muur in de woonkamer

Durf jij een donkere kleur muur in je woonkamer te gebruiken? Dit jonge stel wilde graag kleur in huis. Ze hadden de bank al gekocht en ook nog wat andere meubels. De mintgroene bank mocht wel een stevig statement als contrast er tegenover gebruiken. De rest van de wanden zijn allemaal in een zachte, warme grijstint gesausd. Door de donker blauwe muur en daarbij de lichte groen-blauwe tegeltjes achter de kachel is er een warme, intiemere sfeer ontstaan. Een beetje spannend, die tegeltjes zo, maar als je een beetje lef hebt, krijg je de mooiste resultaten. Ook hier is weer alleen met de verf van Painting the Past gewerkt.

Hoogglans keuken of  landelijke keuken?

Er stond een donkere hoogglans keuken in dit huis. Hij functioneerde nog prima. Dat was wel een dilemma omdat het toch meer pijn doet om iets weg te doen, wat nog prima werkt. De keuken was echter niet alleen niet de smaak van mijn klanten, hij stond ook nog op de verkeerde plaats, ving veel zonlicht en dat zorgde ervoor dat je veel dubbel zag;-) Let bij de keuze van een hoogglans keuken er echt op, hoe het licht binnenkomt, anders kun je spijt krijgen.

In deze hoogglans keuken stond je ook nog met je rug naar het raam te werken en had je te weinig ruimte. Dus.. ik kon het niet nalaten om toch een ander plan uit te werken voor een andere keuken, op een andere plaats, met veel meer kastjes, werkblad, mooi uitzicht en met meer ruimte om de tafel te plaatsen èn ook nog helemaal in de smaak van dit jonge stel. Deze stoere landelijke keuken is mooi afgestemd op alle wensen. En het combineert ook hier weer mooi met een donkere muur, met een groene kleur.

Witte trap of zwarte trap?

De witte trap met zwarte maantjes mocht ook een metamorfose ondergaan. Deze werd in een warme antraciet geschilderd en daardoor is het nu een mooie blikvanger in de gang. Het is altijd een flinke klus, zo’n trap schilderen, vooral als je eerst nog oude tapijt en lijmlagen moet verwijderen. Ik heb het ook ooit moeten doen. Lijm verwijderen is echt een vreselijke klus. Dus als iemand een goede tip heeft, let me know!

Deze trap is door professionals geschilderd, maar als je het zelf moet doen, dan heb ik een goede tip, kijk eens op deze website voor een uitgebreid stappenplan en supermooie verf en alle kleuren die je wilt. Het is een heel systeem dat je stap voor stap moet opbrengen. Het werkt heel goed en als je het zo opvolgt, krijg je een prachtige slijtvaste trap. Wil je mijn kleuradvies en wil je deze verf? Ik kan het voor je regelen. Houd jij je trap wit of ga je voor een andere kleur trap? Kijk voor meer kleurinspiratie bij andere projecten of scrol door mijn instagram feed. Op mijn Pinterest heb ik ook heel veel kleurpaletten gezet. het worden er iedere dag meer. 

Sketchup-doodle4
Styling22-interieuradvies-woonkamer-krijtverf-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-tegeltjes-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-Woonkamer-muur-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-stoel-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-Trap-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-gordijnen-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-donkerblauw-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-slaapkamer-bed-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-blauw-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-woonkamer-Bank-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-keuken-eettafel-Geldermalsen
Styling22-interieuradvies-slaapkamer-Muur-Geldermalsen

What they say!

“Na wat rond te hebben gevraagd kwamen we via via bij Styling22 terecht, Mandy zou bij onze stijl aansluiten. Wij hadden Mandy gevraagd voor het Platina pakket voor de woonkamer. Het prettige aan Mandy was dat ze ook advies gaf voor andere ruimtes waardoor deze even fijn aanvoelen als de woonkamer. In de woonkamer zijn wij ontzettend blij met de kleuren, zelf zouden wij nooit voor donkerblauw kiezen, maar het voelt ontzettend warm aan. Net als de andere muren die een licht grijze tint hebben, geen enkele muur in huis is wit. Daarnaast geeft de verlichting ontzettend veel sfeer. Mandy heeft aan alles gedacht, zelfs de kleine details zoals kaarsjes, potten, planten en accessoires. Wat we daarnaast als heel prettig hebben ervaren: is dat je tijdens een verbouwing snel keuzes moet maken, Mandy was altijd bereikbaar om te adviseren. Hierdoor hadden wij minder last van keuzestress. Kortom, als wij terug kijken is dit een van onze beste beslissingen om Mandy te vragen. Het ziet er prachtig uit, we voelen ons ontzettend fijn in ons huis en mensen die op bezoek komen zijn erg enthousiast. Na een enorme verbouwing is het huis echt helemaal af.”

Erica van Helten

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

Contact

Spreek ik je snel?


    Ja, ik geef hier toestemming voor

    * Ik sla jouw informatie op, zodat ik een passende reactie terug kan sturen. Bekijk voor meer informatie over de bewaartermijn en specifieke doelen hiervan in de privacyverklaring.