Verbouwing keuken, woonkamer, hal

Er komt veel kijken bij een verbouwing. Je wilt graag je huis vergroten, misschien ook meteen je keuken aanpakken, en dan ook maar een nieuwe vloer.

Ineens wordt je plan steeds groter en groter. Je ziet op tegen de verbouwing, dat is niet nodig. Schakel gewoon een goede interieurstylist in, zij kijkt dan meteen naar het uiteindelijke plaatje en is je steun en toeverlaat bij de verbouwing.

Hulp vanaf het begin, zodat je geen dure fouten maakt, wel zo verstandig en ook leuk!

Minder stress tijdens de verbouwing, dat wil jij toch ook?

Styling22-keuken-interieurontwerp-kast-interieuraccessoires-Arnhem

Hoe maak je de beste indeling voor je huis?

Hier ging het erom dat de indeling van de keuken, woonkamer met eethoek èn de hal er flink op vooruit zou gaan. Het was een kleine keuken, waar ook nog eens een deur naar de hal in zat. Je kon echter ook vanuit de hal via een andere deur naar de keuken, alleen moest je dan door de woonkamer. Helemaal niet erg.

Bij een kleinere ruimte, waar je wel alle functies in wilt hebben, moet je slim met de ruimte omgaan. Dus kastruimte waar het kan, groot werkblad in de keuken en een mooi geheel van keuken naar woonkamer en eethoek. De plattegrond is altijd mijn uitgangspunt, ik maak alles op schaal, waarbij ik goed kan zien of de loop- en zichtlijnen goed zijn. Het aantal zitplaatsen bij de tv en ook bij de eethoek zijn bij een groot gezin natuurlijk ook belangrijk. Dus zoveel mogelijk grote, rustige meubels en weinig kleine, losse spullen in de ruimte. De bank is een stuk ruimer dan de vorige, en nu lijkt de ruimte groter.

Door het kleurgebruik, de vloer die overal doorloopt en de goed doordachte indeling, lijkt dit huis ineens een heel stuk ruimer! De eethoek heb ik helemaal in de hoek bij het raam kunnen plaatsen, door een hoekbank op maat te laten maken. De radiatoren zijn allemaal weg, omdat er vloerverwarming is, dat scheelt ook ruimte.Dit gezin met 3 tieners kan nu dus heerlijk aan tafel zitten.

In de vorige situatie stoeiden de bewoners elke keer met die deuren: welke zouden ze dicht laten? We hebben er voor gekozen om de keuken veel logischer en optimaler in te delen met een grote kastenwand tot aan het plafond. Dus geen stof meer op de kasten! En op de kopse kant van de kastenwand bedacht ik een open kast die naar de kamer toe een stuk leuker staat dan een zijwang van een kast. En zo heb je weer extra ruimte!

Eenheid en rust

Door de juiste materialen en kleuren te gebruiken, kun je rust en eenheid creëren in iedere ruimte. Zelfs als de bewoners van kleur houden! Sommige mensen denken dat je in een kleinere ruimte vooral wit moet gebruiken om het ruimer te laten lijken. Daar ben ik het niet mee eens. Je wilt op de eerste plaats dat je je prettig voelt in huis: dus kies voor de kleuren waar je blij van wordt. En daarnaast: kies voor wat vergrijsde tinten. Hier zijn twee basiskleuren gebruikt, die overal terugkomen (en de kleur van de keuken: Cashmire), namelijk paars en groen. Ook de maatwerkmeubels zijn in die kleuren gemaakt. Matte krijtverf van Painting the past op de muren, spelen mooi met het licht, waardoor het palet iedere keer weer een beetje anders is.

Hal met veel opbergruimte en een behang als blikvanger

Je hal is je visitekaartje, daardoor komt iedereen binnen; de eerste indruk is dan snel gemaakt;-)

Met sportende pubers in huis is het al snel vol en ietwat rommelig in huis. Dus hebben de bewoners een superhandige kast/ kapstok gemaakt van een aantal Besta kasten van Ikea, ook weer in de favoriete kleur groen. Op de muur waar je vanuit de voordeur tegenaan kijkt, prijkt een gaaf behang van Rebelwalls. Een mooie blikvanger op de muur waar eerst een deur naar de keuken zat.

 

Sketchup-doodle4
Styling22-woonkamer-interieuradvies-keuken-eetbank-Arnhem
Styling22-interieuradvies-keuken-zithoek-hanglamp-eettafel-Arnhem
Styling22-woonkamer-interieurontwerp-openhaard-tv-dressoir-Arnhem
Styling22-eetkamer-eetkamerbank-hanglamp-kast-Arnhem
Styling22-interieuradvies-woonkamer-samsung frame-hoekbank-openhaard-Arnhem
Styling22-keuken-kleuradvies-interieurontwerp-eethoek-Arnhem
Styling22-keuken-kleuradvies-eetkamerstoelen-accessoires-Arnhem
After-Styling22-hal-verbouwing-Arnhem-240-2
Styling22-eetkamer-eetkamerstoelen-kast-Arnhem
Styling22-interieuradvies-woonkamer-sidetable-hanglamp-Arnhem
Styling22-woonkamer-hoge-kast-bank-roze-Arnhem
Styling22-woonkamer-interieurstyling-hoekbank-interieuraccessoires-Arnhem

Zo was het:

Before-Styling22-verbouwing-woonkamer-Arnhem
Before-Styling22-verbouwing-eethoek-Arnhem
Before-Styling22-eethoek-verbouwing-Arnhem-240-1

What they say!

“Voor een rigoureuze verbouwing van de gehele benedenverdieping van onze woning waren wij op zoek naar professioneel advies over een slimme indeling van onze woonkamer, keuken en gang, inclusief raambekleding, meubels en kleuradvies. Via vrienden kwamen wij bij Styling22 uit. Bij ons eerste gesprek met Mandy kwam al snel naar voren dat wij pakket Briljant nodig hadden. Geen goedkope investering, maar terugkijkend op het gehele traject en het resultaat is dit het geld zeker waard geweest.

Mandy heeft goed naar ons geluisterd en verraste vanaf het eerste gesprek met ideeën over de indeling. In een creatief proces met moodboards op Pinterest, persoonlijke gesprekken, gezamenlijk bezoek aan de Woonindustrie en veel app-contact kwamen wij stapsgewijs tot de juiste keuzes. Mandy kent veel winkels (online dan wel fysiek) waar je inspiratie op kunt doen. Wij kunnen ook iedereen adviseren die (online) te bezoeken. Dit kost tijd, maar hierdoor ontdek je wel wat écht bij je past. Mandy inspireert en adviseert, maar dit gebeurt allerminst opdringerig. We hebben onze eigen keuzes gemaakt. Zonder Mandy hadden we deze keuzes zeer waarschijnlijk niet gemaakt (of durven maken) en niet ontdekt wát allemaal binnen onze smaak mogelijk was. 

Het eindresultaat is een praktische én gezellige woonkamer geworden waar we elke dag van genieten. De keuken sluit perfect aan op de woonkamer qua kleur, stijl en praktisch gebruik. Dit komt mede door de goede samenwerking tussen Styling22 en High Level Keukens. Ook de gang is een praktische ruimte geworden met als eyecatcher een fotobehang van Rebel Walls. Al met al een geslaagd project waar we nog jaren van gaan genieten!

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

Contact

Spreek ik je snel?


    Ja, ik geef hier toestemming voor

    * Ik sla jouw informatie op, zodat ik een passende reactie terug kan sturen. Bekijk voor meer informatie over de bewaartermijn en specifieke doelen hiervan in de privacyverklaring.