Kies tijdig een goed interieurontwerp

” Een goed interieurontwerp zorgt niet alleen voor de juiste sfeer en praktische oplossingen, het voorkomt ook frustratie achteraf.

Vooral bij verhuizen naar nieuwbouw of bij verbouwen, is het van belang om tijdig de juiste beslissingen te nemen. Je hebt te maken met deadlines van de aannemer en je wilt achteraf geen spijt hebben. Een doordacht interieurontwerp biedt uitkomst.

Het komt vaak voor dat men achteraf pas merkt dat ergens een lichtpunt ontbreekt, of dat het handiger geweest zou zijn om een muurtje anders te plaatsen. Te weinig stopcontacten, of op vreemde plaatsen, kunnen frustratie oproepen. Zo jammer!

Door tijdig de juiste hulp in te schakelen, zit je straks in je droomhuis.”

Hier hebben we tijdig de wandlichtpunten aangegeven. Op de juiste hoogte, uiteraard.

Sketchup-doodle4

Kies jij voor een interieurontwerp?

 

Een professioneel interieurontwerp is zeker iets om te overwegen, of nou een grote verbouwing of verhuizing de aanleiding is, of iets simpelers, zoals  nieuwe kleuren, meubels of een andere vloer.

Past alles eigenlijk wel bij elkaar? Straalt je huis rust en gezelligheid uit? Heb je genoeg bergruimte en maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden die het huis biedt? Een professioneel interieurontwerp houdt overal rekening mee. 

Wat komt er kijken bij een  interieurontwerp?

Behalve als het gaat om een nieuwbouwhuis, begin je niet blanco aan een niew ontwerp. Bij nieuwbouw heb je een kale basis en kun je, moet je, alles zelf bedenken. Heel leuk en fijn, wanneer je er genoeg tijd voor hebt en er ook een beetje verstand van hebt;-) Hopelijk heb je geen last van keuzestress.

Bij een bestaande  woning, of je eigen woning die een make-over krijgt, heb je altijd een basis. Raampartijen, radiatoren, een vloer, balken of inbouwkasten waar je rekening mee moet houden. En dan heb je nog je losse items die waardevol (of gewoon praktisch) zijn, die een nieuwe plek moeten krijgen: die ene mooie stoel, de box van je kindje, dat prachtige schilderij of het oude kastje van opa. 

Wanneer je interieurontwerp niet aansluit bij je wensen, je waardevolle spullen en de ruimte waar het in komt te staan dan kun je al gauw de fout in gaan. Net verkeerde kleurkeuzes kunnen een ruimte niet eigen maken, je voelt je er niet fijn.

Wanneer je het zelf doet, en je hebt  niet alles goed overdacht, dan kun je dure fouten maken. Je mist je gewenste sfeer en je voelt dat het niet helemaal klopt. Zonde! Mijn advies: trek er zelf genoeg tijd voor uit, overdenk ieder detail en als je twijfelt: neem een specialist in de arm. Echt, je beslist namelijk over je dagelijkse fijne thuishaven, die moet toch goed voelen? Het is een investering in je dagelijkse geluk, wat is jou dat waard?

De foto’s van dit nieuwbouwhuis in Lent bij Nijmegen, laten zien dat je meteen sfeervol kunt gaan wonen, met jouw kleuren en sfeer. Geen kille nieuwbouw-sfeer.

Hier kozen we er ook meteen voor om die lelijke opdekdeuren in kleur van de wanden mee te schilderen.

 

Styling22-interieuradvies-nieuwbouw-kleur-lichtplan-keuken-woonkamer
Styling22-interieuradvies-kleur-deuren-zelfde-als-muur-Nijmegen

Een interieurontwerp maken is meer dan alleen het uitzoeken van gezellige kussentjes op de bank en wat schuiven met je meubels. Een goede stylist luistert goed naar je wensen. Ze kijkt naar de ruimte, de lichtval, let op de routing, de zichtlijnen, de opbergruimte en ze geeft weloverwogen kleuradvies, maakt een lichtplan en ze geeft heel veel praktische en verrassende tips om het geheel aan elkaar te breien.  Ze maakt een persoonlijk plan, speciaal voor jou en passend in jouw huis en budget.

Nieuwsgierig naar mijn werk? Bekijk hier mijn projecten.

Interieuradvies-woonkeuken-Styling22-eettafel-erker-bank-Lent

Een goed interieurontwerp maakt het verschil.

 

Of je je stylist nu de vrije teugel geeft of dat je haar alleen als sparringpartner gebruikt, een goed interieurontwerp zorgt ervoor dat je huis rust uitstraalt, het wordt een geheel. Er is verbinding en het voelt meteen goed. Je wordt er blij van! 
Ja, ook als jouw stijl eclectisch is met felle kleuren, zelfs dan komt er een bepaalde rust en eenheid!

Je stylist geeft antwoord op vragen, legt uit waarom bepaalde keuzes werken voor jou en jouw huis. Je krijgt inspiratie vanuit diverse oogpunten, verschillende merken en producten. Ze laat je diengen zien, waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. En ook opent ze je ogen voor keuzes die je niet voor mogelijk zou houden.

Stap uit je comfort-zone

Het interieurontwerp bouwt voort op jouw stijl, jouw ruimte en jouw wensen. Maar een verrassend interieurontwerp prikkelt en daagt uit. Het combineert jouw veilige keuzes met producten en stijlen die je misschien nog niet eerder had gezien. Het kan zijn dat je een beetje uit je comfort-zone gaat stappen en dat je blij verrast wordt met het resultaat waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. 

 

 

Zelf je interieur ontwerpen, of een ervaren stylist inschakelen?

 

Een goed interieur ontwerpen is misschien geen rocket science, maar het vergt absoluut bepaalde skills. Een bepaald inlevingsvermogen, gevoel voor kleur en materialen, en laten we de vlieguren niet vergeten! Een ervaren stylist heeft al vele huizen van binnen gezien en weet precies welk effect je keuzes hebben op de ruimte en het geheel.

De ene stylist heeft werkt het liefst altijd in een bepaalde stijl, en werkt daar het liefste mee (bijvoorbeeld de Scandinavische stijl) Een andere stylist werkt vooral met een bepaalde doelgroep (bijvoorbeeld jonges stelletjes) En je hebt ook all-round stylisten, die zich in iedere doelgroep en stijl kunnen inleven en die al heel wat diversiteit in hun klantenbestand hebben. (bijvoorbeeld Styling22)

Kies voor jouw interieurontwerp iemand die bij je past, dan komt het goed. Vertrouw op de expertise van jouw ontwerper. Ieder zijn vak, toch?

Je kunt je interieur dus best zelf ontwerpen, maar als je zeker wilt weten dat jouw woonruimte volledig bij je past, dan doe je er verstandig aan om je interieurontwerp te laten maken door een stylist. Een stylist zal het zeker waarderen als je zelf al goed nagedacht hebt over wat je wel en niet mooi vindt. En je kunt dus gerust je eigen plan voorleggen. Leuk juist. 

Laat je inspireren en sta open voor iets nieuws!

Styling22-interieuradvies-slaapkamer-kleur-warm-hotelchique
Styling22-interieuradvies-trap-make-over-hal-woning-paintingthepast-Nijmegen

Wat geef je uit handen bij een interieurontwerp?

Wat je precies door je stylist laat doen is iets wat jij zelf bepaalt. Kijk eerst welk pakket je het meest aanspreekt en bespreek dan of dat in jouw situatie het best aansluit. Meestal zijn er aanpassingen op maat te maken. Vaak is de basis van het interieurontwerp een indelingsplan met een goed kleurenplan en evt een lichtplan. Daar bovenop kun je opties kiezen.

Laten we het shoppen voor meubels of accessoires als voorbeeld nemen. 

Met het interieurontwerp op zak, kun jij efficiënter shoppen dan voorheen. Je weet nu welke kleuren in welke materialen mooi zouden staan. Als je niet van shoppen houdt, of weinig tijd hebt, is dit een goede uitkomst. Of als je niet zo op één lijn zit met je partner 😉 

Daarnaast kun je kiezen: ga jij zelf shoppen, samen met je stylist of laat je het helemaal over aan je stylist?
Als je besluit om zelf te gaan dan geeft  jouw stylist je fijne tips en adresjes. Handig! Zo weet je waar je naar kunt zoeken en waar je aan moet denken. 

Als je het (deels) over laat aan je stylist, dan scheelt dat jou uiteraard enorm veel tijd en keuzestress. Daarnaast weet je zeker dat jouw huis een geheel wordt en alles goed bij elkaar past. Je zult zeker voor verrassingen komen te staan. Je stylist kan shoppen als de beste! De producten worden dan ook nog bij jou thuis gestyled waardoor jij niet meer hoeft na te denken over wat waar moet komen. 

RESULTAAT: je huis is een mooi geheel geworden, een fijne plek om in thuis te komen en om trots op te zijn.  

Ik heb nu ook zin om te beginnen…

Sketchup-doodle4

Wil jij weten wat Styling22 voor jou kan betekenen?

Bekijk deze pagina voor een overzicht van de verschillende pakketten en prijzen!

Wil jij meer informatie of een kennismaking aanvragen?

Vul direct het contact formulier in. Ik neem dan z.s.m. contact met je op. Hopelijk tot snel!

What they say!

Wij hebben Mandy benaderd voor de styling van ons nieuwbouwhuis. Ons huis werd natuurlijk kaal opgeleverd dus ze kon volledig haar gang gaan! Ze heeft ons advies gegeven over licht, looproutes, kleuren, indeling, behangetjes, materialen, noem maar op. In het hele proces heeft Mandy ons geadviseerd. Onze woonkamer en slaapkamer zijn de parels van het huis geworden, waarbij ze echt heeft geluisterd naar onze wensen. We zijn ontzettend blij hoe mooi het allemaal is geworden!.”

Karin en Indy

Wil je meer reviews lezen? Check this!

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

Contact

Spreek ik je snel?


    Ja, ik geef hier toestemming voor

    * Ik sla jouw informatie op, zodat ik een passende reactie terug kan sturen. Bekijk voor meer informatie over de bewaartermijn en specifieke doelen hiervan in de privacyverklaring.