Showroom Woontotaal

 

Showroom Woontotaal

Wens

Mijn klant wilde in De Woonindustrie in Nieuwegein een mooie ontvangst- en vergaderruimte om het programma WoonTotaal beter onder de aandacht te brengen bij vakmensen in de interieurbranche. Er moest een fijne werktafel met stoelen in komen en verder een zitje met een paar fauteuils om informeel te kunnen overleggen. Op de bovenetage stond al een grote tafel met stoelen die moesten hergebruikt worden. Ik moest proberen om de akoestiek te verbeteren.

Resultaat

"Probleem: een ICT bedrijf met 20 'nerd-mannen' gaat een showroom inrichten... Dat wordt dus erg saai en behoudend. Gelukkig liepen we Mandy tegen het lijf toen we onze WoonTotaal showroom in de Woonindustrie in Nieuwegein wilden gaan inrichten. In plaats van een verzameling kantoor werkplekken heeft Mandy (met ons samen) een zeer fraaie showroom 'neergezet'. Onze relaties worden nu ontvangen in een mooie design showroom waar iedereen graag binnen wandelt. Ook namens onze relaties: Mandy, bedankt voor het fraaie resultaat en de plezierige (humorvolle) samenwerking!"

Jaap Keus

Wat gedaan

In de Woonindustrie ben ik vaak voor en met klanten. Het was in die zin een leuke “thuis-wedstrijd”. Ik kende de twee ruimtes wel, deze werden niet gebruikt en waren niet aantrekkelijk ingericht. Ik ben met Jaap van Sieval/ WoonTotaal eerst gaan brainstormen. Mijn kleuren- en indelingsplan werd al gauw enthousiast ontvangen.

Ik heb toen gezocht naar passende bekledingsstoffen, tapijt, akoestische gordijnen, een werktafel met stoelen en enkele accessoires. De lampen die er hingen waren wit (vergeeld) en deze hebben we laten bekleden met een van de kleuren van de fauteuils. Om de akoestiek te verbeteren hebben we het volgende toegepast: ipv de harde vloer, hebben we tapijt overal gelegd. De fauteuils zijn bekleed met een wollen stof, de lampen kappen zijn ook bekleed met deze wollen stof en er hangen nu gordijnen van Vescom die speciaal geschikt zijn om de akoestiek te verbeteren. Om kosten te besparen, zijn er een aantal presentatieblokken donkerblauw geschilderd en hergebruikt, evenals een decoratieve schaal, die qua kleur eerst niet pastte.

De gebruikte kleuren passen mooi bij het logo van WoonTotaal, maar ook bij de ruiten die met een (drukke) folie beplakt waren. Het is een nu rustiger geheel geworden.