Renovatie in je nieuwe huis

Een nieuw huis gekocht en meteen renoveren, dat is een grote stap. Dit leuke stel met jonge kinderen durfde de stap te nemen. Ze kochten een mooi oud huis met potentie.

Gelukkig mocht ik al snel in het renovatie-proces meedenken. Ik kon daardoor de plannen nog bijsturen. Ik durf te stellen dat ik hen behoed heb voor een paar onhandige beslissingen…

Het is nu een prachtig praktisch en fijn familiehuis geworden.

Bouwtekeningen en keuzes

Dit stel had de bouwtekeningen en plannen al op tafel liggen toen ik kwam. Ze hadden zelf al goed nagedacht en ook met een bouwbegeleider / aannemer gesproken. Toch hadden ze twijfels.

Ik vroeg uiteraard naar al hun wensen en ik zag al gauw meer mogelijkheden in het huis, dan dat ze zelf zagen. Gaandeweg werden ze steeds enthousiaster. De bouwtekeningen heb ik aangepast: een vloer in de “op-kamer” werd verlaagd, waardoor er meer ruimte in de woonkamer ontstond. En ook bedacht ik fijne speelruimte en een werkkamer met een later te bouwen kamer-ensuite.

Lang traject

Dat renovatie een lang traject betekende, dat was wel duidelijk. Er werden eerst veel vloeren en muren gesloopt, electra vernieuwd en daarna moest er een goede basis komen. Tijdens dit lange traject hebben we o.a veel overleg tussendoor gehad, er waren regelmatig vragen van de aannemer. Ik was hun sparringpartner. Ze hebben zelf ook veel gedaan. Er kwamen een paar pareltjes van oude deuren tevoorschijn tijdens het afschuren van de lagen verf. Deze zijn hergebruikt en geven karakter en authenticiteit aan het huis.

Samen shoppen

We gingen samen shoppen in twee inkoopcentra nadat ik de indelingen en kleurenplannen klaar had en ze er aan toe waren.  In dit gerenoveerde nieuwe (maar oude) huis, moest veel nieuw aangeschaft worden. Er gingen maar een paar oude meubels mee. De ovale eettafel is de grote trots van de familie: gemaakt door de broer, hoe tof! En de maatwek wandkast in jaren 30-stijl, is gemaakt door de heer des huizes himzelf. Echt heel knap!

En verder durfden ze te gaan voor overal zachte kleuren op alle wanden, tegels, behang en aparte accessoires. Ze hebben zelf met de verf van Painting the Past gewerkt en vonden het geweldig om mee te werken.

Ik heb met vrijwel alles in huis meegedacht, ook met de aanzet tot de keuken. Maar die is op mijn aanraden, door High Level Keukens erin gezet. Een echte droomkeuken, met alle gemakken en de spil van het dagelijkse leven met de kids.

Jonge kids in huis

Voor de kids in huis, is zeker veel aandacht geweest. De speelkamer grenst aan de woonkeuken, waardoor er altijd zicht is op de jonge kids. Ze hebben een heuse schommel gekregen in huis! En een hang-ei als fijne speel- en voorlees stoel. De kinderkamers (bij het maken van de foto’s was de laatste kinderkamer nog niet klaar) hebben een leuk behangetje gekregen. En de kinderkapstokjes worden ook goed gebruikt;-)

De meeste foto’s zijn door Anneke Gambon gemaakt.

Sketchup-doodle4

Ik heb nu ook zin om te beginnen…

Sketchup-doodle4
Styling22-interieuradvies-eethoek-eetkamerstoelen-hanglamp-Malden-107
Styling22-interieur-styling-woonkamer-woonaccessoires-blauw-rood
Styling22-interieuradvies-speelhoek-leeshoek-blauw-interieurstylist-Malden
Styling22-interieur-styling-woonkamer-woonaccessoires-blauw-rood
Styling22-interieuradvies-sidetable-planten-woonkamer-malden
Styling22-interieuradvies-keuken-keukeneiland-Malden
Styling22-interieuradvies-kinderkamer-kleuradvies-Malden
Styling22-interieur-styling-woonkamer-woonaccessoires-blauw-rood
Styling22-interieuradvies-woonkamer-interieurstylist-behang-Malden
Styling22-interieuradvies-schommel-zitbank-blauwe-muur-Malden-107
Styling22-interieuradvies-slaapkamer-pastel-Malden
Styling22-interieuradvies-eethoek-zithoek-stoelen-planten-Malden-107
Styling22-interieuradvies-kamer-en-suite-werkkamer-in-woonkamer
Styling22-interieuradvies-woonkamer-zithoek-draaifauteuil-glas-in-lood-Malden
Styling22-interieuradvies-gezellige-keuken-met-kleur-Malden

What they say!

Een aantal jaar geleden kochten wij een huis uit de jaren 1910 in Malden. Van buiten een fantastisch huis, maar van binnen nog een grote slag te slaan. Mandy heeft ons vanaf het begin van de verbouwing geadviseerd. Een grote verbouwing in combinatie met 2 peuters en een baby maakte het een hele uitdaging, maar Mandy was echt onze rots in de branding. 

Bij elke stap die gezet moest worden was zij er om ons te adviseren; ruimte indelingen, lichtplan, keuken, kleuradvies, accessoires, raambekleding: elke keer kwam ze met creatieve ideeen die helemaal aansloten bij het karakter van het huis èn ons gezin. Door haar durfden we ook wat gewaagdere keuzes te maken die we zelf nooit hadden kunnen bedenken. Een van onze wensen was bijvoorbeeld dat de kinderen de ruimte zouden hebben om binnen te spelen, zonder dat dit een afgezonderde speelkamer werd. Dat resulteerde in een schommel op een centrale plek in het huis. Vanaf dag 1 was dit een grote hit!

Dankzij Mandy is het in een drukke, hectische periode gelukt om er helemaal ons huis van te maken, waar wij ons alle 5 meteen thuis voelden.

Nog steeds kloppen we wel eens bij haar aan (bijv. voor een gouden kinderkamer met papegaaien…) en toen mijn ouders een nieuwbouwhuis kochten hebben we ze natuurlijk meteen naar Mandy gestuurd. Ook daar zien we dat de adviezen die ze nu geeft helemaal kloppen bij de stijl van mijn ouders en het huis.

Wij zouden Mandy zeker aanbevelen aan jonge gezinnen die gaan verhuizen/verbouwen.

Het heeft ons heel wat stress, tijd en eindeloze speurtochten over woonboulevards, instagram, pinterest bespaard!

Maartje en Michiel

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

Contact

Spreek ik je snel?


    Ja, ik geef hier toestemming voor

    * Ik sla jouw informatie op, zodat ik een passende reactie terug kan sturen. Bekijk voor meer informatie over de bewaartermijn en specifieke doelen hiervan in de privacyverklaring.