Opbergruimte in de woonkamer.

In deze woonkamer is er veel rust en ruimte gecreëerd door de bewoners. Zij houden van een opgeruimd huis.

Ze hebben een zoontje, en hij heeft behoorlijk wat speelgoed en knutselspullen. Met alles mag naar hartelust gespeeld worden, maar hij weet ook al dat alles weer netjes opgeruimd moet worden.

Ze liepen een beetje vast: hoe krijg je veel opbergruimte in huis, maar zorg je wel dat het ook gezellig blijft met al die kasten?

Advies: een wandmeubel van diverse IKEA kasten èn  een oude kast in een kekke kleur. #zelfdoen;-)

Styling22-interieuradvies-groene-muur-woonkamer-grijze-hoekbank-Duiven

Opbergruimte zelf maken

In de woonkamer hebben we een grote wandkast bedacht. Het is handig om eerst te bedenken wat je allemaal in de kast wilt opbergen. De tv moet er ook een plek krijgen en verder veel ruimte om bijvoorbeeld ook wat speelgoed in op te bergen. Handig achter deurtjes, zodat je ‘savonds bij het tv kijken niet tegen al dat gekleurde speelgoed aankijkt. 

De kast heeft als basis de bekende Besta kasten van Ikea. De bewoners hadden een extra uitdaging: een aantal kasten moesten zo precies opgehangen worden dat het allemaal netjes uitkwam in combinatie met die houten planken. Goed meten en veel geduld heeft ervoor gezorgd dat het zelfgemaakte wandmeubel perfect in huis past en veel opbergruimte biedt.

Mix van modern en antiek zorgt voor extra spanning en sfeer.

Het voorstel van mij om een oude, antieke kast te kopen en die in een hippe kleur te verven, moest even landen;-) Het ligt misschien niet voor de hand om te kiezen voor zo’n opbergkast, maar het geeft de woonkamer een mooie blikvanger, die zorgt voor extra sfeer. Zo is het niet alleen praktisch en lekker opgeruimd, maar de kinderhoek heeft zo ook iets “volwassens” door niet daar een kinder-speelgoed kast neer te zetten. Dat staat net weer wat mooier in de woonkamer.

Kleuradvies 

De bewoners hadden al een wand in een favoriete kleur groen gesausd, en daar genoten ze steeds zo van. De rest van de wanden was wit. Vooral in de witte keuken was dat minder fraai. Ze misten warmte en gezelligheid. 

Dus alle wanden werden aangepakt! Nu is er eenheid en rust en nu komt de witte keuken ook mooier tot z’n recht. 

De oude kast kreeg een intense groentint, wat een mooie blikvanger. Een beetje lef doet wonderen;-)

En de hal heb ik ook meegenomen in het advies, deze was helemaal wit. Je ziet dat zoiets eenvoudigs als een beetje kleur (lambrisering) meteen een gezellige sfeer geeft. Zeker met de persoonlijke fotowand is het nu een mooie entree.

Nu jij? Wat ga jij aanpakken?

Sketchup-doodle4
Styling22-interieuradvies-groene-muur-woonkamer-grijze-hoekbank-Duiven
Styling22-kleuradvies-kleur-groene-muur-woonkamer-eethoek-Duiven
Styling22-kleuradvies-kleur-groene-muur-woonkamer-planten-Duiven
Styling22-interieuradvies-woonkamer-kinderhoek-kast-groen-Duiven-1
Styling22-kleuradvies-hal-fotomuur-lambrisering-met verf-Duiven
Styling22-interieuradvies-woonkamer-kast-groen-Duiven
Styling22-interieuradvies-kleur-groene-muur-kast-woonkamer-kinderhoekje-Duiven
Styling22-kleuradvies-witte-keuken-groene-muur-Duiven
Styling22-interieuradvies-groene-muur-woonkamer-kast-Ikea-hack-maatwerkDuiven

Wil je meer inspiratie? Bekijk ook andere projecten.

What they say!

We vonden onze woonkamer al een tijdje vrij rommelig. Er stonden een aantal meubels die vooral praktisch waren en waarvan het niet zo heel erg zou zijn als deze zouden beschadigen als onze zoon toevallig een keer wat minder voorzichtig was. We wilden meer rust, maar wel met voldoende opbergruimte.

We hadden zelf al wel wat ideeën in ons hoofd, maar wilden het nu wel gewoon in een keer goed doen. Via bekenden kwamen we bij Mandy uit. Na een kennismakingsgesprek hebben we voor pakket goud gekozen.

Samen met Mandy hebben we naar de indeling van onze woonkamer gekeken en een plan gemaakt voor de vernieuwde indeling. Onze eigen ideeën zijn deels in tact gebleven, maar ook op bepaalde punten flink aangepast. Zo zouden we nooit zelf verzonnen hebben om een groene brocante (antieke) kast in onze woonkamer neer te zetten, terwijl dit er voor gezorgd heeft dat onze zithoek een stuk knusser en gezelliger is geworden. Ook heeft Mandy meegedacht over de kleuren op de muren.

Snel daarna zijn we met haar ideeën aan de slag gedaan. Onze woonkamer is nu veel opgeruimder, maar nog steeds gezellig. We zijn er erg blij mee. Inmiddels ook aan de gang begonnen, want ook daar had Mandy wel wat tips voor.

De samenwerking met Mandy is zeer prettig verlopen. Zou haar zo weer inschakelen voor advies.

Micha v Dijk

[instagram-feed feed=1]

Styling22

Volger 22
6662 VK Elst

06 24 66 57 15
Mandy@styling22.nl

Lid-van-BNS-Crisp

Werkgebied ca 80 km
rondom Elst en ca 40 km rondom Zandvoort

Rekeningnummer
NL22 KNAB 0256 4678 97

KvK: 60089490
BTW: NL001883522B95

Contact

Spreek ik je snel?

    * Ik sla jouw informatie op, zodat ik een passende reactie terug kan sturen. Bekijk voor meer informatie over de bewaartermijn en specifieke doelen hiervan in de privacyverklaring.